od Bonanza » pát 01. bře 2013 20:51:26
Tak chlapci, velmi mne těší Váš zájem o SAA 1873, tak Vám dám pár mých zkušeností. Revolvery typu SAA 1873 používám aktivně 5 let a již pár mne jich prošlo rukama. Začínl jsem na použitých Uberti 4 ,3/4 " r. 38/357. Byly již dost používané, ale sloužily dobře. Pak jsem přešel na Rugery New Vaguero, 5,5", které byly kvalitou o třídu výš. No a zůstal jsem u Rugerů New Vaguero Bisley. Je pravda, že kdo trvá na originální konstrukci a nekoupí si rovnou originální Colt, bohatě vystačí s italskými replikami. Pokud tedy Taliána, tak určitě doporučuji Lli Pietty, jsou zase trochu kvalitnější než Uberti. Cenově jsou na tom cca stejně, kolem 14.000,- Kč. Rugery jsou kolem 19.000,- Kč. Také ladění-úprava spoušťového mechanizmu je u taliánů jednodušší, u Rugerů je nutno měnit bicí pružiny, koupil v USA, kdežto italské mají ploché pero, které se dá dobře upravit. S tím sjížděním údajně malé rukojeti do dlaně nemám žádnou zkušenost, znám asi 100 střelců, mezi nimi i pořádné chlapy a nikdo si nestěžuje. Je pravda, že střílíme jen olovem s westernovou laborací, ale i když naláduji plnotučný 357, tak se žádné sjíždění nekoná, je to jen věc řádného úchopu ruky. No a Bisley byly zkonstruovány pro terčovou střelbu, proto mají jiný úhel pažby a snížený palečník kvůli odhledu. Závěrem tedy doporučuji taliány, protože podle toho co zde čtu, tak na vystřílení cca 100-200 nábojů za rok (doporučuji Magtec s olověnou střelou a westernovou laborací) a tošení válcem u TV Vás přežijí.