od Black knives » ned 01. črc 2012 7:11:46
Beru jako samozdřejmost, že se ví, že kosička Kama je pořád i v současném Japonsku zemědělské nářadí. Jen lidé si myslí, že je to kosička na rýži. No, taky, ale je to prostě podžínací nástroj na veškeré zemědělské plodiny. Já sám vlastním 4 originály z Japonska, a každý je na něco jiného.
Za doby okupace ostrova Okinawa japonci by zákaz nošení zbraní, ale místní rolníci se nechěli vzdát. Stejně, jako u nás husité, bojovali tím, co měli po ruce. Motykou, hráběma, tyčku na mlýnek(tonfa), cepem na rýži(nunchaku), nebo kosičkou na trávu. Zzniklo mnoho škol boje se zemědělským nářadím, zjednodušeně-kobudo. Jen s kosičkou je tolik stylů boje, že čumím, jak puk. A o to více ale čumím, že s tak chatrnou věcí se ti rolníci postavili na odpor profesionálním špičkovým zabijákům-samurajům. Neskutečné. Jít své smrti naproti se směšně malou kosičkou v ruce proti samuraji s mečem ostrým jak břitva, který celý svůj život trénuje denně zabíjení lidí, mi přijde neskutečné. Vyvinul se styl, kde kosičku doplnili tenkým řetězem s ocelovou koulí na konci, a je z toho "kusari gama". Prý z této kosičky měli samurajové velký respekt. Já jsem z toho prostě nadšen, že zemědělským nářadím lze bojovat i pracovat. Minimálně mám u sebe 56cm pevný jasanový klacek s okovaným koncem, když kosičku otočím ostřím dozadu. Je to famózní nástroj, ze kterého jde strach. Kdybych musel, jedním švihem bych tím zabil psa, co by zaútočil, nebo blba, co by vyskakoval, tak by přišel o kotníky i s botou. Kosička je něco, co mně nadchlo, a mám ji téměř všude s sebou.
- Přílohy
-
-
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.