nůž pro lovce-skiner ED

Moderátor: Black knives

Re: nůž pro lovce-skiner1

Příspěvekod Edelweiss » ned 17. čer 2012 17:47:48

Tebe ten kuchenmajster chytl, hned dva kusy :mrgreen:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Obrázek
Edelweiss

Příspěvekod Bullterier5 » ned 17. čer 2012 18:36:36

Black knives píše:Nemám v nabídce žádný speciál pro myslivce a lovce. Prostě, pro lidi, co chodí na lov zvěře. Já tomuhle tématu nerozumím, proto takový nůž nenavrhnu sám od sebe. Proto tento nůž nadesignoval Edelweiss. Pojmenuju jej zase podle designéra, tedy skinner knife ED. Chodí lovit, a rozumí tomu. Umí pojmenovat, na co to je, a proč to tak je. Tedy, má prostor, ať sám popíše, proč ten nůž vypadá, jak vypadá. Má přísně pracovní rysy nástroje na práci. Zatím je to jen narychlo vyrobená čepel a jen tak připlácnuty příložky z ořechu, aby bylo vidět, co to bude za nůž. Máme v plánu jej nabídnout lovecké veřejnosti, jako nůž od nožíře. Kvalitní, a přitom levný. Základní cena by měla být v nerez oceli do 2700kč i s pouzdrem.
Tohle je forum lovime, tedy tento nůž je zde správně, a lovci se mohou sami vyjádřit, co by chtěli.

Tvar rukojeti mi myslím, umožní nabídnout tento model i s příložkama z paroží. Což je třeba obrovský problém u nože bushcraft MM. Tady to nemá příložky s výstupky, tak by to mělo jít.

Dovolím si praktickou poznámku,kterou už Black ode mně slyšel.Tenhle skinner by mohl vylepšit o skládací pilku,uloženou v rukojeti-tím by nůž došel praktičnosti doslova nebývalé.Inspirovat se Blacku můžeš na "Jelenářském" od Mikova.
I když za sebe můžu říct,že dokážu rozlousknout zámek u černé bez použití pilky,jen prostým zasunutím nože pod srůst zámku ostřím navrch a trhnutím k sobě :idea:
Bullterier5

Příspěvekod Black knives » ned 17. čer 2012 19:06:45

Vůbec tomuhle tématu nerozumím, takže poslouchám vaše návrhy. Prostě, nejsem lovec, jen nožíř.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Edelweiss » ned 17. čer 2012 19:47:04

místo pilky už se nějakou chvilku plánuje trochu něco jiného, jen se nedaří realizace :evil:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Obrázek
Edelweiss

Příspěvekod Vseta » ned 17. čer 2012 19:47:33

Pavliku,zavírací pilka je fajn,ale dost "zesložití" výrobu...... Jednodušší by se jevilo,pokud by pilka byla požadavek,udělat vzadu do tangu výřez o rozměru pilky k UTONU vz. 75 a tu tam zasouvat a mít na ní v pouzdře kapsičku.... Tahle pilka origo od mikovu stojí tuším do 200kč a k upevnění stačí kolíček. + Survival nadšenci by si mohli eventuálně dopořídit ještě i ten pilníček..... a je to jen malý obdélníčkový výřez do tvaru rukojeti + příslušné dírky na zajišťovací kolíček ve střenkách..... ale to je jen poznámka - myslím,že kudlouch je supr i tak,jak je ;) Obzvlášť ten druhej ze stabilky :!: Edit: http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-p ... -vz75.html Edit2: Romane,ten druhej má klín jinou technologií,nebo ten Tvůj jemnej konvex - čočku??
Bůh učinil muže silné a muže slabé.....pan Colt tento nedostatek vyrovnal....
Vseta

Příspěvekod Black knives » ned 17. čer 2012 21:38:21

Vždy je možnost mít samostatnou pilku, jako to nabízí v kombu nožíř Forgy. Ale Ed vymýšlí něco jiného. Uvidíme.

Ad výbrus. Je jiný. Začal jsem jako mladé Dohnal, ale nedaří se mi udržet druhou stranu. Vždy jedna strana jde líp. Tak jsem to přetáhl shora dolů na malé rolně. Rychlé, funkční. Předchozí výbrus na prvním kuse byl dokončen na disku se suchým zipem, jak zmínil Dipper, ve vrtačce. Ukazoval jsem to v mých fíglech s výrobou nožů.
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Edelweiss » čtv 21. čer 2012 11:28:08

nějaké foto z pokračovíní? :twisted:
Obrázek
Edelweiss

Příspěvekod Black knives » čtv 21. čer 2012 11:57:43

No, tak za tři, čtyři týdny. Leda bys investoval do mně cca 5 mega. Já si vybavím dílnu, včetně vakuového kalení. Pak ti můžu ukázat nůž druhý den hotový. Ale jinak mi to prostě bude trvat. Furt na něco čekám. Na kalírnu, na raznice, na matroš, furt na něco. A heroické výkony už taky nebudou. Dělám v klidu, a jen půl dne. A víc dělat už nikdy nebudu-nemusím-nechci.
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Edelweiss » pát 22. čer 2012 19:08:48

5mega zrovna nemem u sebe, trefils blbý deň :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek
Edelweiss

Příspěvekod Black knives » pát 22. čer 2012 22:27:40

OK, zkusí ti zavolat zase zítra. :D :lol: 8-)
Black knives
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Black knives