Zdravím všechny,
rád bych si rozšířil obzory (jsem nepopsaný list) dělám teď svůj nůž číslo 3 a 4 tak zatím zjišťuji co je dobře a co je špatně v mém postupu.
Mám pár otázek jestli mohu.
1, dělám nůž s lepenými střenkami a mosazným nýtem. Je lepší střenky obrousit na požadovaný tvar a pak přilepit, nebo lepíte a pak to obrousíte? Nejedná se o rukojeť na trn, ale nůž procházející ručkou.
(nůž je dělán z pilového kotouče - když se něco pokazí není škoda peněz)
2, jaké máte zkušenosti s lepením ručky (lepidlo uhu). Jde mi o to že když to potřu a slepím, zajistím svorkami,
lepidlo se mi rozteče i na nůž. Četl jsem použít aceton a lehce otírat + bambusové párátko. Máte jiné zkušenosti?
3, Je tu nějaký nožíř který by mi rád ukázal výrobu nože, rád přijedu a přiučím se(jsem z Přerova 75002,
meil: ivo.simivemail.cz) . Je lepší jednou vidět než 10*číst.
4, Namáčíte dřevo do oleje, nebo jen potřete, necháte zaschnout a opět potřete? Já namočil na 12 hod. a dřevo
lehce nabobtnalo (okem to nebylo moc vidět ale rukou jsem to poznal).
Nože dělám pro zábavu a odreagování, rád bych tak udělal kamarádum a po rodině radost (konečně by měli pořádný kuchyňák
)
vlákno jsem pročetl ale i tak, pokud jsem přehlédl a něco se tu již řešilo tak mě jen nasměrujte moc děkuji všem