Nazdárek kolegové - ikdyž prozatím se moc mezi výrobce nožů řadit nemůžu - jsem prozatím z řad "hobíků". Prosím potřeboval bych regulérní radu ohledně výbrusu:
prozatím jsem absolutní amatér - jelikož bydlím na vesnici v domku(spíše staré barabizně) jsem předurčen k práci okolo domu jako například stavba plotu, dřevníku, pergoly atd. Začíná zima a rád bych se vrhnul do něčeho co se dá provozovat v dílně - zaujala mne výroba nožů - první nůž byl složen z kupované čepele - netroufl jsem si prozatím na výrobu vlastní čepele - po této zkušenosti jsem se vrhl na výrobu vlastní čepele - materiálem mi byl pilový kotouč. Tvar a hrubé opracování proběhlo v pořádku nicméně se nemohu odpíchnout od vybroušení čepele - neudržim úhel po celé délce čepele - mám v dispozici "flexu", malou dvoukotoučovou brusku a ruční pásovku - rád bych požádal o radu odborníky jako jste vy co mi doporučujete jako nejjednodušší způsob pro vytvoření výbrusu pro začátečníka + případně jak postupovat - omlouvám se za takto "lamácký" dotaz