Baví mně hodně věcí, třeba kolo. Dříve to bylo dolekopcom, co nejrychleji, Downhill. Byl jsem cykloservisák DH Brutal Teamu, a rád na to vzpomínám. Nyní už jsem jen strejc, a vozím si zadek po pěšinkách, co se jim odborně říká singltrek.
Přílohy
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Baví mně už 20 let čištění stezek pro kola, a poslední roky i jejich projektování, a stavbu podle metodiky IMBA. A čistím stezky od lidského dobytka. Někdy s přáteli, ale hlavně sám.
Přílohy
Zima, to jsou lyže. Freride, skialp, i sjezdovky. Běžky-zkouším to, ale hroch na běžkách je srandovní. V zimě mačetou čistím zase skialp chodníčky. Syna už to baví taky. V zimě má skialpy, v létě kolo.
Přílohy
Co mně hodně baví, je kopání nových stezek pro kola. Jen toho času je pořád málo. Tohle je projekt Rychlebské stezky. Pro tuto práci vyvíjím také speciální nářadí. A daří se mi to. Dokonce i tady jsem míval triko Knife, ale co už, vyhodili mně.
Přílohy
Projekt Rychlebské stezky sponzoruju svým nářadím. Tady mé nářadí právě přebírá starosta obce Černá voda v Rychlebech, autor tohoto projektu stezek pro kola, a můj kamarád, Pavel Horník.
Přílohy
Nějaké fotky z mládí, býval jsem bouřlivák s názorem "na hrubý pytel hrubá záplata." Vedl jsem školu Wing Chun Kung-fu. Bojovým uměním jsem se věnoval 20 let. Judo, karate, kung-fu. Na poslední fotce jsem s mým učitelem. Setkání po 18 letech, kdy jsme se neviděli. Naše cesty měly jiný směr. Moc rád mám tato setkání. Jedná stará čínská moudost praví:"Po jaké cestě jdeš poznáš podle toho, jaké lidi na ní potkáváš." Jsem vděčný osudu, že jsem měl možnost potkat na své cestě mnoho skvělých lidí.
Přílohy
V mládí jsem býval horolezec, a myslím, že mi to docela šlo. Lezl jsem po skalách, i horách, cca 23 let. Posledních pár let jsem vedl oddíl horolezců ve Frýdku-Místku.(HO VP F-M)
Přílohy