Black knives POKEC

Moderátor: Black knives

Re: Black knives

Příspěvekod Bullterier5 » pát 25. kvě 2012 17:49:07

Jestli jsem tu fotku Ede správně pochopil,tak ta cestička ve dřevě je po kulce??Na kolik metrů?? Mám perkusáka Colt 45 a neprostřelí na 20 metrů coulové prkno.... :cry:
Bullterier5

Příspěvekod Black knives » pát 25. kvě 2012 19:25:46

B5-a máš tenhle kanón od fa. Greatgun? Jsou to strojaři z jižní Moravy, myslím, že to mají zmáklé.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Edelweiss » pát 25. kvě 2012 22:40:16

projeď si toto vlákno a máš všechny potřebné informace :twisted:
http://forum.gunshop.cz/derringer-od-fy ... d08cc57139
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Obrázek
Edelweiss

Příspěvekod Vseta » sob 26. kvě 2012 20:20:41

Tak ta "buřtka" v tureckém ořechu - nemýlím li se je pecková :) Ten derča je vážně cal .54 :shock: bejt kousek delší,šlo by to vzít do koše na hřbet slona,jako howdah,nebo jak se ty ukrutný tygrobijský bouchačky jmenovali....Edit: Romane,máš mail ;)
Bůh učinil muže silné a muže slabé.....pan Colt tento nedostatek vyrovnal....
Vseta

Příspěvekod Bullterier5 » sob 26. kvě 2012 22:56:10

Míro ta buřtka jedna ořechová je fakticky prďácká kudla a je možno ji Edovi upřímně závidět,i s tím kanónem.
Já mám C45-Peacemaker,jeden z prvních perkusí co se dovážely v 90tých letech odněkaď z tramtárie(chybí tam "made in")je slabý jak čaj-krátké prachové komory-asi schválně a má úplně omlácené pistony,které ovšem nejdou vyměnit.Jeden buben už zařval(měl jsem dva) a druhej už taky umírá.Neprostřelí coulové prkno na 20 kroků :evil:
Bullterier5

Příspěvekod Vseta » sob 26. kvě 2012 23:42:50

J,j jak píšeš Pavliku,ta buřtka - supr. Podle výšky výbrusu,hádám tloušťku 3mm a výbrus mírně dutý......materiál bude tuty nerezka,snad N695? Víc jistě prozradí majitel,nebo tvůrce ;) každopádně krásná práce,ty torxy žeru a pažbovej voříšek taky - krásnej klacík :mrgreen: Jinak dnes jsem zahlédl pár buřtek model MM na "šňůrce" majitele zmíněných iniciálů u "sousedů".....řekl bych,že vyjadřuje podporu Tobě Blacku - dobře tak ;) k perkusům asi tak,měl jsem R. army .44 - šel z domu,jsem spíš pistolovej,takže ČZ 75 compact je již delší dobu moje druhá milenka :lol:
Bůh učinil muže silné a muže slabé.....pan Colt tento nedostatek vyrovnal....
Vseta

Příspěvekod Edelweiss » ned 27. kvě 2012 9:56:00

Tu buřtku dělal Black z RVL 3mm já mám rád nože lehké obratné, jako všechny zbraně co jsou na celodenní práci či boj :mrgreen:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Obrázek
Edelweiss

Příspěvekod Black knives » ned 27. kvě 2012 10:25:44

Je to pracovní nůž. Obě verze jsou OK. I tl.4mm zrovna tak i tl.3mm. Je to o vkusu každého jednoho soudruha. Materiály se mi jistě osvědčily prášková ocel RWL34(podle mně i metalurgů absolutní špička v nožířských ocelích), nebo nástrojová uhlíková ocel 19312(O1). Tenhle matroš je ještě mýma očima lepší, ale mírně může reznout, jako všechny uhlíkovky, a samo, uhlíkovky šednou až černají časem, a používáním. Někomu se to líbí, někdo z toho šílí. A nejlevnější matroš na nůž je pérovina 14260. Je OK, ale bohužel, má dosti hraniční procento uhlíku, a moje zkušenosti s ní jsou mírně rozporuplné. V jednotlivých tabulích plechu může trochu kolísat to procento uhlíku, což je potíž při kalení. Může se stát, že při stejném postupu výroby i kalení, nebude tak zcela stejný výsledek. Ale procentuálně mi to na pevnost 57Hrc vycházelo za ty roky asi na 90%, že jakost byla OK. Bohužel, nejsem ani přesvědčen o tom, že by tomu pomohlo prokování s nauhličením. Obvyklý je totiž postup zcela odlišný. A to ten, že prokováním se ocel uhlíku spíše zbavuje, což může být někdy i žádoucí. Ne však v tomto případě. Nemluvě o tom, že tím roste cena práce, což je také nežádoucí jev.
A vyrobit nůž draze, v tom nevidím nic obtížného. Obtížné je udržet si výdělek, při zachování funkce nože a snižování nákladů, což znamená, konečné ceny pro zákazníky. Dá se toho docílit několika způsoby, ale žádný z nich není ve sféře umělecký předmět, jedinečný originál. Tyto byly vždy určeny jen pro "šlechtu". "Lůza" měla to, nač stačila tobolka. A pracovat lze i s nožem, co není vykládán zlatem, a řezbou. I bojovat tím lze. Ale machrovat už ne. Proto šlechtické zbraně bývaly nazdobené, a válčilo se a pracovalo, těmi obyčejnými.
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » ned 27. kvě 2012 16:37:40

Tak zítra posílám zas nějaké nože s opraveným ostřím.
Přílohy
Snímek 7943.jpg
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » ned 27. kvě 2012 16:40:13

Dnes však je neděle, a tak se bavím údržbou stezek. Měl jsem dnes pomocníka, a hned se dělá líp.
Přílohy
Snímek 7946.jpg
Snímek 7944.jpg
Black knives
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Black knives