Black knives POKEC

Moderátor: Black knives

Re: Black knives POKEC

Příspěvekod Black knives » ned 17. čer 2012 17:28:00

Dneska je děsné vedro, že i vrány chodí pěšky. A tady na svém foru si dokonce můžu napsat i to, že jsem sice dneska vyrobil další kudlu, ale jinak se flákám. Je neděle, a mám dost času...Rodinná pohoda. Syn stihl i na kole zajet do Beskyd, večer grilovačka. No, těžký život rentiéra. A na rozdíl od Knife si to tady napsat můžu.
Přílohy
Snímek 8066.jpg
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Georg.H » ned 17. čer 2012 17:40:32

to je ta svoboda slova..... :lol:
Georg.H

Příspěvekod dipper » ned 17. čer 2012 20:23:39

kurnik Roman, Ty sa máš ako prasiatko v žite :P ;)
krásny priestor na relax, šťastná rodina.... 8-)

p-s- Máš už sústružníka? Ak áno, daj mu opracovať tú Al guľatinu ,kusov, koľko sa dá, cenu rešpektujem....
dipper

Příspěvekod Black knives » ned 17. čer 2012 21:36:39

Soustružík jsem já sám, a dobrý. Jen si seženu nějakou tu brigádu na mašině, a ustrouhám to. Domů se mi velký soustruh nevejde,ale líbilo by se mi to. Tak si jen tak smutně brouzdám Matrixem, a dívám se na krásné mašinky. Třeba tahle je krásná.

http://www.toolrooms.com/toolroom-lathe-CTL-618e.htm
Přílohy
img2.jpg
soustruh  malý.jpg
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » ned 17. čer 2012 22:17:57

Ale kdysi, to bylo soustruhů...téhle hale jsem brousíval nářadí, a pak dělal tvarové šablony. A pak nám ji zničili.
Přílohy
soustružníci d.1.JPG
frézaři d.1.jpg
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » pon 18. čer 2012 23:36:05

Uvažoval jsem, kdy jsem poprvé čelil výpadům na Knife. Bylo to již v roce 2006, tedy před 6 lety, když jsem se ohradil proti výkresu na moje Bolo. Golem to stáhl, a mohlo to být vyřízeno, ale tehdy se do mně poprvé začali trefovat, co že si dovoluju ohradit se proti ukradení mého designu. No, a pak to bylo furt a furt, až mně vyštvali. Ale zajímalo mne, kdy to začalo. Šest let jsem čelil výpadům. To je slušné.
http://www.knife.cz/default.aspx?tabid= ... t=110&p=36
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » úte 19. čer 2012 7:29:23

Mezitím, co čekám na várku čepelí z kalírny, maká se dál na nožích. Něco je objednáno, něco i do zásoby. Ale čím dál více si říkám, jak je pohodové zaměstnání obráběče kovů. Stát u soustruhu, nebo frézky, a koukat, jak se kroutí špona. Nožířina je práce rukama, stroje nepomáhají až tak, aby to byla pohodička. Všechny ty pásovky a vrtačky, vše se musí dělat rukama. Ale mně by se líbilo stát u CNC mašiny, a jen mačkat knoflíky. Kdysi jsem kvůli toho šel po vyučení dostudovat strojní maturu. Tu mám, a co. Dneska už ani nemůžu na pracáku říct, že jsem maturant. Neumím anglicky a neovládám konstruktéřinu na compu. Takže, neandrtálec.
Ale život chtěl jinak, a já celých 26 let ve fabrice dřel rukama. Brusič nářadí byl rukama, i ty šablony byly rukama. Mám dalších 21 let na to, abych to změnil. Už jsem se nadřel dost. Zatím to řeším tak, že tento rok ještě potáhnu, zamakám, a budou nože. Ale příští léto chci mít jasno, kam půjde dál můj život. Ruce už mám v hajzlu, a to trvale. Takže, machrování skončilo. Zatím jsem to sice vyřešil zaměstnancem-učedníkem, co mi bude hrubovat vše, co je potřeba, ale pokud to během toho roku nebude klapat, budu hledat job soustružníka. Chci práci, kterou dělá stroj, a ne moje ruce. V podstatě jsem se nejméně nadřel tehdy, když jsem makal jako mladý na soustruhu. Ale líbilo se mi už kdysi, že jako brusič mám hodně volného času, a můžu si přivydělat na kudlách. No, nebyl to tak docela supr plán. Zničilo mi to ruce. Furt hekticky zkoušet, co jde ještě zvládnout. Soupeřil jsem sám se sebou. A jsem vítěz i poražený současně. Umím být rychlý, jak sračka, a co je mi to platné, když pak odpoledne neudržím řídítka kola, na kterém bych se chtěl projet do lesa.
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » úte 19. čer 2012 7:34:15

Na takovéhle mašině jsem se vyučil, jako obráběč kovů. Zlatá 18.
Přílohy
SV18RA-1000_1.JPG
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » úte 19. čer 2012 7:43:33

Pak SU 50 a SU63...vybírám fotky z netu, kde ty mašiny vypadají krásně. V reálu byly vždy dobité, otlučené, škaredé.
Přílohy
soustruh SU50.jpg
Black knives
Administrátor

Příspěvekod Black knives » úte 19. čer 2012 7:45:39

Tady je ta moje.
Přílohy
soustruh.jpg
Black knives
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Black knives