nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Moderátor: Black knives

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod Kraken666 » stř 26. zář 2012 22:09:59

Jéje...já to věděl že ještě nemám kuchyňák s Bčkem.... :mrgreen:
Asi si ho nadělím manželce k vánocům :roll: ....myslíš že vydrží když s ním rozseknu špalek?? sojovej špalek?? :mrgreen:
Pěkná práce....u nás je to jasné...já dělám v kuchyni s velkým nožem a žena s menším. Ale na maso si bere moru clasic...hihi
Kraken666
 
Příspěvky: 1052
Registrován: sob 02. čer 2012 22:14:11
Bydliště: Plzeň

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod Black knives » čtv 27. zář 2012 0:04:50

RWL34 je špičkový materiál, TOP současných metalurgických možností. Ale když je na kuchařském noži vysoký klín, a tl.3mm, plus fasetka jak břitva, není to nůž k sekání. Je to nůž pro šéfkuchaře, co umějí nůž použít, a nepletou si ho s Parangem. 8-)
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor
 
Příspěvky: 8098
Registrován: sob 22. led 2011 19:30:19

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod Black knives » pát 25. led 2013 6:20:00

;) ;)
Přílohy
Snímek 9159.jpg
Snímek 9124.jpg
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor
 
Příspěvky: 8098
Registrován: sob 22. led 2011 19:30:19

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod MarekK » čtv 02. kvě 2013 19:42:15

Za ta léta se nám doma v kuchyni nahromadilo několik plechových nožů, které jsou úplně na prd.
Dohodli jsme se, že vyházíme vše a necháme si jen nějaký svačinový (zubatý) a nějaký pilky (zase zubatý) na chleba. No a k tomu bychom chtěli pořídit jeden pěknej, řezavej a "do myčky se nehodící", tedy rezavějící, kuchyňský nůž.
No a dotaz zní - neválí se něco v Dobrý v šuplíku? A pokud ano, tak co.
Preferoval bych, jako asi každý amatérský kuchař zde, tu kratší variantu.
Díky za info Marek
Uživatelský avatar
MarekK
 
Příspěvky: 320
Registrován: pát 12. dub 2013 22:50:26

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod Kraken666 » čtv 02. kvě 2013 21:03:01

Já mám vybráno všechny tři plus sekáček a vše nějaké stabil dřívko.ale nejdřív za dva roky.až bude kuchyně.
Kraken666
 
Příspěvky: 1052
Registrován: sob 02. čer 2012 22:14:11
Bydliště: Plzeň

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod Black knives » čtv 02. kvě 2013 21:48:04

Moje matka, a několik dalších bab a slečen mají v pohodě ten můj velký kuchařský nůž, a konkrétně máma už jiný do ruky nechce. Je to jen o tom, překonat obavy z většího nože. No, a chlapi, ti o de mně už vůbec jiný nechtějí. Vyjímečně, velmi vyjímečně někdo chce ten menší.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor
 
Příspěvky: 8098
Registrován: sob 22. led 2011 19:30:19

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod MarekK » čtv 02. kvě 2013 21:57:39

Uděláme doma poradu a na něco našpórujeme :P
Nová kuchyň nás taky čeká, ale až v novým baráku a to bude (snad) v roce 2018.
Není nad dlouhodobej plán :lol:
Uživatelský avatar
MarekK
 
Příspěvky: 320
Registrován: pát 12. dub 2013 22:50:26

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod Black knives » ned 05. kvě 2013 12:08:35

Díky Zdeňku. Ten konec výbrusu jsem ti vysvětloval. Já jsem v tomto používání nože asi možná nešika, ale ostrý konec nože u rukojeti mi vážně vadí. Několikrát v životě jsem se o takový nůž pořezal. Klidně ti takový nůž udělám, ale bude to prostě práce na přání. Takže, když jsou nože ostré až do konce, jako to mají asiati obecně(nejen japonci), neumím to používat.
Jako příklad ostrého nože až do konce e tento, co jsem dělal od čínského kováře.
Přílohy
Snímek 9912.jpg
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor
 
Příspěvky: 8098
Registrován: sob 22. led 2011 19:30:19

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod Black knives » ned 05. kvě 2013 12:13:03

A protože mi to fakt hodně vadí, tak jsem alespoň ztupil a zakulatil koneček toho brusu.
Přílohy
Snímek 9915 (2).jpg
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.
Black knives
Administrátor
 
Příspěvky: 8098
Registrován: sob 22. led 2011 19:30:19

Re: nože pro kuchaře a milce dobrého jídla

Příspěvekod ZdenekZ » úte 07. kvě 2013 10:33:12

Jestli k tomu něco můžu dodat.... Ta čínská kudla je moje a jsem rád, že jsi ten konec upravil, Romane, protože mám naprosto stejný problém - řežu se o ostrý konec nože. Úprava tak jak jsi jí udělal, je pro mě dobrý kompromis: nemusím furt hledat náplast a třeba tu cibuli s tím loupu běžně a bez problémů.

Jinak ještě jednou velký dík, ten měsíc, co mám kudlu doma, se nezastavila, perfektně se mi s ní pracuje, rukojeť je udělaná, jak kdybys měl mojí ruku položenou na ponku a dělal to podle ní. :lol:
ZdenekZ
 
Příspěvky: 20
Registrován: pát 05. dub 2013 14:37:53

PředchozíDalší

Zpět na Black knives

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků

cron