od Black knives » úte 09. dub 2013 8:50:05
Trochu mně mrzí, že ani na Knife nejsou fotky z výstavy. Je jich tam jen pár. I sami nožíři by se měli postarat o svou prezentaci. Pak se kluci diví, že neprodávají, když na reklamu kašlou. Nemusím chodit daleko. Zrovna včera jsem měl hovor s Krakenem, kde jsem mu říkal, že když dělá ta videa a recenze, stojí ho to čas, a peníze. A to se najdou lidi, co mu napíší, že to nemá dost kvalitní, ať si koupí pořádnou aparaturu. No jo, ale to stojí peníze. A kdo to má zaplatit? No přeci recenzenti. Takže, já Tomovi platím v naturáliích, a má ode mně nožů za několik desítek tisíc....A co mu dali ostatní nožíři?.............no hádejte.
Ale takto jsem vůbec neviděl, kdo vlastně na výstavě byl, a co prezentoval na stolku. Moje chyba to není, já to mám zmáklé. Ale druhým nožířům do toho nemám co kecat. Jejich volba. Jen je mi to líto. Znám veliké množství nožířů, co jsou výrazně šikovnější, a talentovanější, než já. Ale serou na reklamu, a na výstavy jezdí stále méně vystavujících nožířů. Protože ty výstavy nožíře stojí taky dost peněz. Mně konkrétně stojí Pražská výstava 5000kč. Jen, pro představu. Příbramská mně stojí 8000kč. Brněnská cca 4000kč. Takže, jednoduchými kupeckými počty-nožíř si na ty výstavy musí vydělat prodejem svých výrobků, a nějaké to procento odložit bokem na tyto účely. A pokud to neděláte ve velkém, jako já, je to prostě průser. Takže, já velmi dobře chápu, jak špatně se cítí spousta kolegů, a je mi to líto. Přál bych práci všem. Moc přál. Ale ne každý tohle pochopí.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste...amen.